Тісто для пиріжків — кращий рецепт. Печемо разом рум’яні пиріжки в духовці. | Робіть з нами своїми руками

Привіт дорогі друзі!

Хочу запропонувати Вам, один з моїх численних рецептів: дріжджове тісто для пиріжків. Возитися з тестом люблю. Я б навіть сказала, обожнюю. Але, на жаль роблю це не так часто, як хочеться. То часу не вистачає, а то й жіночі побоювання щодо фігури не дають зайвий раз спекти смачні пиріжки в духовці, зробити вареники з сиром або спекти пироги з яблуками і курагою.

Любов до тесту мені прищепила моя бабуся. Завжди, коли вона затворяла тісто, ми з двоюрідною сестрою вже крутилися поруч. Спостерігали, весь процес від початку до кінця, а потім допомагали: ліпили все, на що здатна дитяча фантазія.

Особливо люблю той момент, коли тісто для пиріжків підійде і вже готове до використання, воно стає таким легким і «попискує», тримати його руками одне задоволення.

Це тісто для пиріжків мене навчила робити моя мама. Вона теж велика майстриня з питань кулінарії, особливо випічки. Якщо ви теж любитель поспілкуватися з тестом, читайте інші мої статті «хліб в хлібопічці» і «заварні млинці на кефірі».

До речі, якщо вам з якихось причин не рекомендовано смажене, то пиріжки в духовці — відмінний спосіб замінити смажені пиріжки. Вони не так важкі для організму як смажене в олії тісто.

Начинка для пиріжків може бути найрізноманітніша — м’ясна , солодка, овочева, загалом, на ваш смак.

Мабуть, вистачить красивих слів, дуже вже не терпиться почати!

Для тесту нам знадобиться:

  • 1 літр молока ( або ½ молока і ½ води);
  • 100 грам цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 яйця (або жовтка);
  • 20 грам сухих дріжджів;
  • 50 грам рослинної олії;
  • 50 грам маргарину ( я віддаю перевагу в усіх рецепти випічки маргарин замінювати вершковим маслом);
  • борошно, стільки, скільки потребує заміс, для некрутого тесту.

Крок 1. Молочко підігріваємо, щоб було тепле. Відливаємо трохи в стаканчик і висипаємо туди дріжджі.

 Крок 2. Інше молоко виливаємо в миску, де будемо замішувати тісто для пиріжків. Додаємо сіль і цукор. Все перемішуємо вінчиком.

 Крок 3. Потім наливаємо олію і розтоплене вершкове масло. Розбиваємо яйця. Туди ж вже розчинилися дріжджі. Борошно просіваємо через сито і вводимо в наше тісто. Потім тісто переміщаємо на стіл і там вимішуємо до необхідної консистенції. Воно не повинно бути дуже крутим. Миску моєму, обмазуємо рослинним маслом і перекладаємо туди тісто підходити.

Миску з тестом бажано накрити і поставити в тепле місце. Я зазвичай в чашку більшого розміру наливаю теплої води і туди ставлю миску з тестом, накриваю рушником і чекаю… Воду три рази міняю. Вийти повинно ось що, об’єм збільшиться як мінімум в 2 рази.

 

По-хорошому тісто має піднятися 2 рази, перш ніж з ним працювати. Але конкретно цей раз я почала пекти вже після першого підйому. І вийшло дуже добре.

Виймаємо наше тісто з миски. Воно легке і попискує, пам’ятайте саме так, як я і говорила на початку. Поділяємо на 3 ковбаски і ріжемо на шматочки як на фото.

Кожен шматочок розкочуємо качалкою і кладемо начинку. Я використовувала яблучне повидло, яке ми з чоловіком варили самі.

Ще з цього тесту відмінно виходять маленькі булочки. Зробити їх дуже просто. Розкачуємо тісто колом. Змащуємо рослинним масло і посипаємо цукром. Гурток звертаємо в трубочку.

Трубочку звертаємо навпіл, кінці прищипываем, так щоб не розклеїлися. Отриману равлика кладемо на торець і на протилежній стороні робимо розріз ножем.

Розкриваємо нашу плюшку цукрових стороною вгору.

 

Пиріжки і булочки, по мірі їх народження, кладемо на змащену олією фольгу і на деко. Даємо трохи підійти і обмазуємо яйцем.

Пиріжки випікаємо при 220С. Час випікання хвилин 15-20. Але краще дивитися по готовності.

Правда що? Так, духовка — це місце де творяться чудеса!!! Все, що ви бачите на деку і ще 8 булочок (не помістилися, пекла другим заходом), вийшло з половини замісу. Так що якщо ви не збираєтеся годувати пиріжками всю вулицю, раджу всі продукти рецепта взяти в половинному обсязі.

Переконана, якщо ви спробуєте зробити таке тісто для пиріжків, і спечете пиріжки в духовці, результат Вам сподобаються!!!

А тепер перевіримо вашу дикцію, спробуйте повторити дитячу скоромовку:

«Овсій, Овсій, борошно просій! Спечи калачі! Так мечі з печі на стіл гарячий!»

Цей маленький кліп для всіх наших читачів і передплатників. Не пошкодуйте часу, подивіться і Ваша душа злетить вище хмар. Прекрасна музика, чудові кадри.

З повагою,

Євгенія Пономарьова.

==>> повідомляти мені про вихід нових статей <<==