Рецепт млинців просто гурьевских. Святкові млинці рецепт з фото. | Робіть з нами своїми руками

Привіт дорогі друзі!

Рада вітати Вас на сторінках нашого блогу саме в ці особливі масляні дні! Сьогодні середа і слідуючи масленичному календарем, третій день масляного тижня, у середу теща запрошує зятя на млинці. Ще не вечір і, мабуть, варто натякнути мамі про цю старою російською традицією, швиденько зібратися і заявитися всім сімейством на млинці! Звичайно ж, вона буде рада і з величезним задоволенням нагодує свого зятя млинцями.

Так я вчора починала писати свою статтю, але сьогодні вже четвер! І можу сміливо відзвітувати, до мами на блиночки з’їздили і наїлися досхочу! Вечір вдався!!!

Блін — головний символ масляної, круглий, рум’яний він уособлює собою сонце, а сонце — це родючість і оновлення. Вважалося, чим більше буде напечено і з’їдено млинців, тим швидше прийде весна, а літо і осінь буде тепліше.

А по сему, не хочу затримувати і просто пропоную Вам рецепт млинців Гурьевских. На нашому сайті вже є рецепт млинців, заварних на кефірі, на мій погляд, смачні та ніжні млинці. Не одна я їх оцінила, тому дуже рекомендую спробувати.

Млинці гурьевские теж печуться на кефірі, але не заварюються. Рецепт млинців просто смакота! Нижче даю млинці рецепт з фото і відео. Для приготування нам знадобиться :

— борошно пшеничне — 2 склянки,

— яйця — 5 шт.,

— масло вершкове — дві столові ложки,

— кефір — 2,5 склянки (замість кефіру можна використовувати кисле молоко),

— цукор і сіль — за смаком, але я рекомендую цукру покласти не менше 2-3 столових ложок, інакше будуть кислуваті.

Примітка від себе!

У мене по такому рецепту виходить досить густе тісто, тому я додаю простої води, приблизно склянку. (на фото і відео цього немає)

Смак у таких млинців виходить трохи сирний з-за великої кількості яєць.

Млинці рецепт з фото і відео.

Крок 1. Жовтки відокремити від білків, змішати з цукром і сіллю і добре збити. Збивати краще блендером або міксером.

Крок 2. Вилити в жовтки кефір, розтоплене масло і висипати борошно. Знову добре збити.

Крок 3. Білки збити окремо і з’єднати з основним тестом. Ще раз все добре збити.

Крок 4.Випікати як зазвичай на попередньо розігрітій сковороді, трохи змащеній олією або салом. Випікати з двох сторін.

Ось такі вони вийшли — святкові, скоростиглі гурьевские. Зробити такий рецепт млинців просто і швидко, з-за цього вони і називаються скоростиглі. Для подачі на стіл прикрасити їх можна свіжими ягодами та медом, як зробила це я або сметаною і варенням.

Як добре, що в Росії зберігся звичай святкувати масляну, проводжати зиму і зустрічати весну. Звичайно, зараз святкування проходять не так широко як раніше на Русі. У минулому це були справжні народні гуляння, з балаганами і блазнями, застіллями і катанням на санях, і звичайно ж млинцями. На ярмарку кожен хотів, щоб оцінили саме його рецепт млинців.

Побачити своїми очима, як це відбувалося, ми вже не можемо, але версія у фільмі Микити Михалкова «Сибірський цирульник» мені дуже подобається. На мій погляд, вона як не можна краще передає колорит російської душі.

Зараз це скоріше данина традиції, піч ці круглі коржі в останній тиждень перед Великим Постом. Між іншим, в останній день масляної, в неділю, млинці вже не печуть. Цей день має назву «прощена неділя». Перед говеньем у Великий Піст, перед його суворими днями, очищали душу, винились, просили прощення спочатку в сім’ї, потім у друзів, у всього чесного народу, а головне — прощали самі, такими словами: « Всіх грішних прощаю, вибачте і мене, грішного!»

Як я вже сказала, масляна складається з семи днів і у кожного дня особливий сенс і зміст.

Понеділок — «зустріч» — розспівувалися зустрічні пісні, обов’язковим атрибутом яких солом’яне опудало, споруджувалися балагани для гулянь і крижані гірки. Одним словом йшла підготовка до святкування.

Вівторок — «загравання» — розгорталося святкування. Дівчата і хлопці запрошували один одного на катання та страву млинців. В цей день каталися на санках, ковзанах, на конях. І звичайно ж нагрівається і з’їдалося багато млинців.

Середа — «лакомка» — тещі запрошували своїх зятів на млинці. Цей день виділявся особливим блинным різноманітністю, кожна теща хотіла відзначитися своєю майстерністю і нагодувати зятя до відвалу своїми смачними млинцями.

Четвер — «перелом, роззув», його ще називали «широкий четвер». В цей день водили хороводи, танцювали, співали частівки, проводили кулачні бої, а молодят спускали на санях з гори і змушували цілуватися при всіх. Гуляння тривали з ранку до вечора.

П’ятниця — «тещині вечірки» — у цей день зяті пригощали тещ своїми млинцями. Вже самі пекли чи ні, достеменно не відомо.

Субота — «посиденьки зовиці». В цей день молода невістка запрошувала своїх рідних у гості і скликала своїх подруг-дівчат. Обов’язково обдаровувала своїх зовиць подарунками і під приводом масляної запрошувала попащекувати про різне. На шостий день солом’яне опудало масляної спалювали з приходом вечора.

Неділя — «проводи». Нам цей день більш відомий як «прощена неділя». В цей день куми їздили один до одного в гості і обдаровували подарунками. Всі просили прощення один у одного, навіть якщо вважали себе не винними.

Ось така вона Масляна!

Сподіваюся вам сподобалися млинці рецепт з фото.

Висловіть свою думку на цей рецепт млинців просто залишивши коментар! Буду дуже рада і відповім усім!!!!

Бажаю Вам приємного апетиту, здоров’я, гарного настрою та в доповненні до святкових млинців пропоную зробити квітковий букет з печеної своїми руками печива або спекти святковий пиріг з яблуками і курагою.

З повагою, Пономарьова Євгенія.