Млинці на кефірі піч одне задоволення. Смачні заварні млинці на кефірі рецепт з перших рук. | Робіть з нами своїми руками

Здрастуйте дорогі читачі!
Хто як, а ми в нашій родині часто на сніданок печемо млинці, пиріжки та булочки. І я, і чоловік їх дуже любимо. А старша дочка, якщо не зупинити, напевно, зможе і півсотні з’їсти. Мабуть, той найбільший у світі млинець, який був випечений 13 серпня 1994 року в місті Rochdale (Великобританія) її б цілком влаштував. Діаметр величезного млинця був 15 метрів, висота 2,5 сантиметра, а важив він 3 тонни. Уявляєте такого гіганта? Але це ще що, калорійність цього млинця — здорованя склала 2 000 000 кілокалорій!!!
Млинці на кефірі — ось який рецепт я сьогодні хочу представити на ваш суд . Точніше, заварні млинці.

Насправді млинці роблять не тільки на кефірі, але і на молоці, кисляку, пиві, мінеральній воді та на простій воді. І борошно можна використовувати найрізноманітнішу: житнє, кукурудзяне, рисову, вівсяну, гречану. У залежності від виду використовуваної властивості борошна млинців теж змінюються, наприклад:

Вид використовуваної борошна Особливості тесту (замішування) Якість готових млинців
Пшеничне борошно вищого сорту легко замішується легкі, повітряні, тоненькі
Кукурудзяна використовується з додаванням пшеничного борошна, попередньо, на деякий час заливають гарячим молоком або водою дуже корисні через вітамінів, що містяться в кукурудзяній муці у великій кількості
Житня проста при замішуванні, майже не залишається грудочок Показані людям з діабетом, алергією, тому в борошні великий вміст фруктози, амінокислот, вітамінів і клітковини
Гречана вимагає більшу кількість яєць з-за поганої клейкості борошна При відсутності навику можуть розвалюватися, корисні алергікам
Вівсяна за властивостями борошно близька до пшеничного, з-за великого вмісту клейковини і крохмалю заміс рівномірний, відмінно підходить для млинців ажурні млинці виходять тонкі, не рвуться
Рисова Тісто таке ж гарне, як пшеничне, але вимагає трохи більше рідини Печуться довше звичайних млинців, показані людям з проблемним травленням

Яку борошно Ви будете використовувати, вирішуйте самі. Але смачні заварні млинці на кефірі, безперечно, вийдуть на пшеничному борошні. Саме її і варто використовувати в даному рецепті. Пшеничне борошно так само основний інгредієнт смачного білого хліба. До речі, кефір можна замінити кефірним «Біо Баланс» 1% жирності. На фото ви бачите саме заварні млинці на кефірі рецепт з «Біо Баланс».

Для тесту нам знадобиться :
Кефір 3,2 % жирності — 500 мл
Яйця — 2 шт.
Сіль — ½ чайної ложки
Цукор — ½ чайної ложки,
Сода — ½ чайної ложки
Рослинне масло — 3-4 столові ложки
Борошно — 400 гр. (2 склянки)
Окріп — 200-250 мл.

Приготування:
Крок 1. Змішуємо кефір з яйцями. Простим віночком або збиваємо блендером.

Крок 2. Додаємо сіль, цукор. І отриману масу нагріваємо до 55-60 С.

Крок 3. Просіваємо борошно і акуратно вводимо її в кефір, заважаючи міксером або блендером. Вийде досить густа маса, як крем. Але не лякайтеся, наступним етапом ми розбавимо її водою.

Крок 4. В 200-250 мл води (доведеної до кипіння) розводимо соду. Воду з содою вливаємо в тісто і добре перемішуємо. В кінці додаємо рослинне масло.

Стояти отриманого тесту я не даю. Адже поки йде реакція з содою, виділяється вуглекислота, яка і дає бульбашки. А бульбашки в свою чергу дають ефект «мережива», ті самі бажані дірочки на млинці. Тому на половині процесу замішування тіста ставлю сковороду на вогонь і коли тісто готове, починаю випікати, з двох сторін. Маленьке уточнення: я печу млинці на сковороді з тефлоновим покриттям, тому перевертаються вони чудово і нічого не прилипає. Якщо заміс вийде густоват, млинці погано будуть розтікатися по сковороді, додайте трохи води.

Такі млинці можна подавати з варенням, маслом і цукром, медом, сметаною. Та що там говорити, варіантів безліч і у кожного є свій, улюблений! Для різноманітності спечіть млинці святкові скоростиглі по старовинному російському рецептом.

Млинці на кефірі — рецепт який вас не розчарує! Він стане хорошим помічником у питанні здорового та повноцінного харчування!
Приємного апетиту!
Якщо Вам сподобався цей рецепт рекомендуйте його своїм друзям.
Коментуйте і підписуйтесь на оновлення блогу!

І в ув’язненні маленьке відео «Мереживні заварні млинці на кефірі»:

Найближчим часом планую докладно описати весь процес приготування вареників з сиром. Заходьте до нас на блозі частіше, завжди всім раді.

З повагою,
Євгенія Пономарьова.