Хмиз рецепт. Як приготувати хмиз із задоволенням. | Робіть з нами своїми руками

Привіт дорогі друзі, читачі і передплатники нашого блогу «Легко разом». Давно я вже нічого не писала в нашу скарбничку, говорю так, тому що наш блог видається мені якимсь сейфом, можна навіть сказати скарбницею, де накопичується наше багатство, наша праця та фізичний і інтелектуальний. І ця скарбниця завжди відкрита для вас, без всяких паролів і кодових слів. Просто, заходьте в гості!

Так от, давно не писала, остання стаття три з гаком тижні тому «Млинці гурьевские, святкові». А сьогодні хочу порадувати вас хмизом. Хмиз в моїй записній книжечці значиться в двох варіантах: «М’який хмиз рецепт» і «Хрусткий хмиз рецепт».

Пропоную розглянути перший варіант. Нехай вас не лякає слово м’який, хрустка скоринка у нього обов’язково буде. Справа в тому, що навіть полежавши, якщо ви його відразу не з’їсте, він не стає наскрізь дерев’яним, а залишається трохи мягковатым всередині.

Інший рецепт трохи відрізняється, але не принципово. Як буду готувати хрусткий хмиз, обов’язково запишу відео, зроблю фото і напишу статтю, для вас.

До речі, зараз йде великий піст, може бути моя стаття буде не зовсім «до двору», але ж не всі дотримуються посту (наприклад, Я). А тим, хто дотримується, бажаю з честю витримати його до кінця.

Як приготувати хмиз.

Для тесту нам знадобиться:

— 5 яєць,

— 1 склянка цукру,

— 1 склянку сметани,

— 50 грам вершкового масла,

— 1 чайна ложка соди без гірки,

— 1 чайна ложка солі, зовсім без гірки.

— 1 столова ложка горілки,

— борошно, скільки візьме тісто, щоб було м’яке.

— рослинна олія для смаження.

— цукрова пудра, посипати готовий хмиз.

Крок 1. Яйця збиваємо вінчиком або блендером, додати до них цукор і ще раз збиваємо.

Крок 2. В отриману яєчно-цукрову масу додаємо сметану і знову збиваємо.

Крок 3. Розтоплюємо вершкове масло і відправляємо його в наше тісто.

Крок 4. Додаємо соду і сіль.

Крок 5. Наливаємо горілку.

Крок 6. Попередньо просіяне борошно підмішуємо в наше тісто.

Крок 7. Замішуємо м’яке тісто, ділимо його на частини. З кожної частини будемо розкачати пласт. То тісто, з яким поки що не працюєте, кладіть під чашку, щоб зверху тісто не висихало.

Крок 8. Отриманий пласт розрізаємо на окремі прямокутники, в кожному прямокутнику робимо розріз. Виходить щось схоже на петлю. Один кінець протягуємо через проріз, як би вивертаючи навиворіт. Наш хмиз готовий до смаження. Прямокутна форма це як варіант, можна робити трикутні і круглі з надсечками як сонечко. У будь-якому випадку в готовому вигляді буде красиво.

Крок 9. У ємність, в якій будемо смажити, наливаємо олію і розігріваємо. Розмір каструльки або ковшика залежить від того, скільки масла вам потім не шкода вилити. Я зазвичай роблю в своїй самій маленькій каструльці. Так, трохи більше йде час на смаження, ніж, якщо закинути все тісто разом, відерний каструлю, зате, скільки масла економите! Смажимо хмиз з двох боків до рум’яного кольору.

Ось така кількість хмизу виходить з ½ замісу. Тобто досить багато. Нагодувати сім’ю з 4-х чоловік цілком вистачить.

Готовий хмиз обов’язково посипте цукровою пудрою.

Сподіваюся, що питання як приготувати хмиз перестане бути для вас питанням, оскільки відповідь на нього ви зможете знайти за пару хвилин, відкривши інтернет або заглянувши в свою чарівну книжку-підказку, якщо звичайно перепишіть туди цей рецепт. І обов’язково підкресліть назва «хмиз рецепт», щоб швидше знаходити.

Напевно ті, хто читав мою статтю «Рум’яна випічка для святкового столу», де я казала, що не часто вдається возитися з тестом, вже посміялися наді мною, так як останні пости «Печиво квіти» , «Вареники з сиром» і «Пироги з яблуками» все це ТІСТО.

Ви знаєте, дорвалася коза до капусти, каюсь! Але поки душу не відведу, не заспокоюся, вже дуже це справа приємне, возитися з тестом. Ось на днях робила пиріг з капустою, у мене для цього пирога є рецепт відмінного тесту. І скажу я вам класний пиріг вийшов! Так, що, напевно, наступна стаття буде з рецептом саме цього тесту.

А між тим, вичитала на якомусь сайті, що хмиз це досить, не побоюся цього слова, стародавня випічка. До 18 століття це було основне блюдо, яке робили на масницю. Вже пізніше, ми почали балуватися млинцями. Ось воно як!

А для тих, хто боїться видужає і тому не робить смачний рум’яний хмиз, можу сказати, що його калорійність 348 Ккал, трохи більше ніж у звичайному хлібі ( в середньому 270 Ккал), який ми їмо кожен день.

Так що відкиньте всі забобони і пригощайтеся!

Якщо Вам сподобалася ця стаття натисніть на посилання підписки на блог і незабаром дізнаєтеся багато смачних рецептів.

==>> повідомляти мені про вихід нових статей <<==

І за вже сформованою традицією маленький відео рецепт «Як приготувати хмиз»:

З повагою, Євгенія Пономарьова.